perjantai 25. heinäkuuta 2014

Pärnu, täältä tullaan!

Tein oman armastukseni kanssa lomamatkan Viroon, Pärnuun. Hirmuisen paljon ei ole tullut matkustelua ulkomailla, mutta kesäkuussa ollut 10-vuotishääivä oli mielestämme matkan arvoinen. Kun vielä superihanat mummit ja ukit lupautuivat kaitsemaan jälkikasvua, oli tilaisuus matkaan mitä mainioin. Jaan matkamme teille pienissä pätkissä, sillä koko retken tilittäminen yhdessä postauksessa olisi liian uuvuttavaa kaikille osapuolille. 

Silja ja Suomenlinnan lautta Vikingin ikkunasta

1. päivä, pühapäev 20.7.
Aamulla soi kello 5:30. Tunnin pätkissä nukutun kuuden tunnin unien jälkeen en ollut ihan virkeimmilläni, ja haikein mielin jätin pienet poikaset mummilaan uinumaan. Ihana isäni kyyditsi meidät bussille seitsemäksi. Onnibussi Turusta Helsinkiin oli varsin positiivinen kokemus. Ihanassa aamuauringossa oli mukava kävellä Katajanokalle. Liikkeellä ei meidän lisäksemme ollut juuri muita kuin japanilaisia kameroineen. 

Food Gardenin antimia menomatkalla

Mariella-laivalla seilasimme Tallinnaan, jossa ihan ensin nautimme lohilounaan katukeittiössä. Kävelymatka Tallinna Bussjaamille oli kuuma muutta kannattava, samalla tuli katsastettua kiinnostavimpien kästööpoodien sijainti. Olin aika otettu, kun lipunmyyjä kysyi, olemmeko alle 26-vuotiaita. Bussimatka Tallinnasta Pärnuun oli vähintään yhtä miellyttävä kuin kotimainen versio. Ilmastointi oli varsin positiivinen asia, ja lisäksi istuimissa oli jonkin sortin älytaulut, joista saattoi kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia, pelata pelejä jne. Itse katsoin Frozenin eestiksi, lopun tosin pikakelauksella, kun aika loppui. 

Pärnu Bussjaamilta oli sopiva kävelymatka majoituspaikkaan, joka osoittautui pieneksi, sieväksi ja siistiksi, vastaanotto oli ystävällinen. 

Majoituttuamme lähdimme vielä iltasalaateille Piccadilly Kohvikiin ja hiukan katselemaan kaupunkia. Merenrannalla oli kaunis sateenkaari - ukkoskuuro kasteli meidät niin, että piti palata majapaikkaan. Toisaalta olikin kiva päästä suihkuun ja nukkumaan pitkän matkapäivän jälkeen. Vasta kuvia katsoessani huomasin, että kaaria olikin kaksi!1 kommentti:

Kiva kun kävit lukemassa blogiani! Minä lukisin mielelläni kommenttejasi :)